اپراتور درب اتوماتیک چیست و چه کاربردی در درب‌های شیشه‌ای دارد؟

اپراتور درب اتوماتیک

شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنیم.

اشتراک گذاری:

Share on telegram
Share on whatsapp
Share on linkedin

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و مدرن شدن زندگی، استفاده و بکارگیری از درب ‌های اتوماتیک و بخصوص درب های اتوماتیک شیشه ای به صورت چشمگیری در خانه‌ها، اماکن عمومی پر تردد مانند بیمارستان‌ها، بانک‌ها، ادارات، ملک‌های تجاری و … رو به افزایش است. هر چه عبور و مرور در ساختمانی بیشتر باشد لزوم استفاده از اپراتور درب اتوماتیک برای بهبود جریان تردد افراد و همچنین ایجاد حس مثبت در مراجعین لزوم بیشتری می‌یابد.

درب اتوماتیک

مزایای استفاده از اپراتور درب اتوماتیک شیشه ای

درب‌ها یکی از مهم‌ترین عناصر ورودی ساختمان هستند و کار حفاظت از ساختمان و تأمین امنیت آن را انجام می‌دهند. این نوع درب‌ها راحتی زیادی را فراهم می‌کنند و در عین حال مزایای بسیاری دارند و دسترسی را نیز آسان می‌کنند. درهای اتوماتیک تنظیمات متنوعی دارند، اما همه آنها در یک ویژگی مشترک هستند. همه آن ها دارای یک اپراتور خودکار هستند. درهای اتوماتیک شیشه‌ای سیستم پیچیده‌ای ندارند. درب اصلی اتوماتیک دارای سنسورهایی با مدار الکترونیکی کنترلی است تا در هنگام نزدیک شدن به درب، اپراتور بصورت خودکار آن را باز کند. البته، اگرچه درب‌های اتوماتیک ساده هستند اما همراه با سیستم‌های کنترل دسترسی الکترونیک به سیستم‌های پیچیده‌تری تبدیل می شوند. چرا که درب تا زمانی که اپراتور به صورت خودکار شروع به کار کند باید قفل شود و برای این فرایند لازم است که اپراتور به صورت اتوماتیک درب را باز کند. برای درهای با امنیت بالاتر هماهنگی بیشتری در اپراتور اتوماتیک نیاز است. وظایف درب اتوماتیک برای امنیت بالا شامل این موارد است:

  • دریافت سیگنال قفل درب از کنترل پنل اصلی؛
  • شروع یک توالی تأخیر زمانی؛
  • جمع شدن میله‌های عمودی دستگاه در مرحله نخست؛
  • فعال شدن عملگرهای خودکار؛
  • باز شدن درب با حضور یک شخص؛
  • بسته شدن درب پس از حس عدم حضوری هیچ شخصی؛
  • آزادسازی میله‌های عمودی؛
  • کنترل میله های عمودی و اطمینان از قفل شدن درب.

درب کشویی

اپراتور درب هوشمند یکی از دستگاه‌هایی است که توسط شرکت هوش مصنوعی نوژان به صورت سفارشی طراحی و ساخته می‌شود.

انواع درب های اتوماتیک

درب‌های اتوماتیک انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

  1. درب‌های اتوماتیک لولایی یا جک، که درب هایی هستند که به صورت دولنگه یا تک لنگه حول یک لولا حرکت افقی دارند.
  2. درب اتوماتیک کرکره برقی، که به صورت عمودی هستند و با ریموت کنترل می‌شوند.
  3. درب اتوماتیک کشویی یا جک ‌ریلی، این درب ها یک تکه بوده و روی ریلی در پایین درب لغزیده و به چپ و راست حرکت می‌کنند.
  4. درب پارکینگی منازل، یکی از درب‌های پرکاربرد در منازل و ادارات می‌باشند.
  5. درب‌های شیشه‌ایی، از پرکاربرد ترین درب‌های اتوماتیک می‌باشد که در اماکن تجاری، ادارات و بانک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درب اتوماتیک افقی

امروزه استفاده از درب‌های اتوماتیک شیشه‌ای رواج بسیاری یافته است و درب‌های قدیمی و لولایی جایشان را به درب‌های اتوماتیک داده‌اند. از دلایل رواج این نوع درب‌ها می‌توان به استحکام و دوام، زیبایی، راحتی و همچنین مزایایی نظیر به حداقل رساندن تولید صدا در استفاده از این نوع درب، اصطکاک پایین، جلوگیری از اتلاف انرژی و افزایش امنیت ساختمان اشاره کرد؛ به طوری که درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک علاوه بر اینکه از امنیت بالایی برخوردارند می توانند جلوه خاصی نیز به ساختمان بدهند.

درب‌های اتوماتیک شیشه‌ای دارای قسمت‌های مختلفی از جمله: اپراتور، شیشه و فریم هستند که معمولا شیشه‌ی بکار رفته در این درب‌ها از جنس شیشه‌ی سکوریت می‌باشد. اصلی‌ترین قسمت این نوع درب‌ها، اپراتور است که به نوعی مغز درب شناخته می‌شود و دارای اجزای مختلف مانند موتور، باطری، تسمه، دیسک و … می‌باشد. اپراتور درب اتوماتیک باید نسبت به حجم رفت و آمدهای روزانه یک فضا انتخاب شود. قطعا هرچه رفت آمد بیشتر باشد نیاز به اپراتور قوی‌تری وجود دارد. وجود یک اپراتور درب اتوماتیک شیشه‌ای شما را از به خدمت گرفتن نیروی انسانی بی‌نیاز می‌کند و همین امر باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. یکی دیگر از مزایای اپراتور درب ‌اتوماتیک شیشه‌ای امکان اتصال دوربین مدار بسته به آن است که این موضوع به خصوص برای بانک‌ها و مراکز تجاری بزرگ بسیار حائز اهمیت است.

درب هوشمند

اپراتور درب اتوماتیک، خود دارای قطعات مختلفی است که شامل حسگر، تسمه، دستگاه کنترل، کلید، تسمه گیر و غیره می‌شود. اپراتورهای این نوع درب‌ها دارای برد کنترلی است که وظیفه باز و بسته کردن درب را بر عهده دارد. از دیگر وظایف اپراتور درب شیشه‌ای می‌توان به تنظیم حالت درب اشاره کرد؛ که به این معنی است که با توجه به میزان رفت آمد و شلوغی، درب می‌تواند روی حالت بسته، باز یا تنظیم باز یا بسته بودن درب با سنسور چشمی قرار گیرد.

بطور کلی درهای اتوماتیک به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

درهای کشویی

درب‌های کشویی می‌توانند به گونه‌ای طراحی شوند که بسیار متفاوت از یکدیگر به نظر برسند، اما همه آنها با مجموعه‌ای از ویژگی‌ها مشخص می‌شوند که آنها را در یک گروه قرار می‌دهیم. درهای کشویی برجسته‌ترین ویژگی‌ آنها، صاف بودن شکل ظاهری آن‌هاست که نتیجه یک معماری آگاهانه و مدرن است. درهای کشویی متنوع‌ترین طرح‌ها را دارد و بیش از انواع دیگر درب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

درهای گردان اتوماتیک

درهای گردان نوع خاصی از انواع درب های اتوماتیک شیشه ای هستند. تنها دلیل محبوبیت این نوع درها به علت ابعاد بزرگ آنها نیست، بلکه به دلیل شیوه جذاب و منحصر به فرد معماری آنها است. این نوع درب‌ها با تغییرات جدید و گسترده، شکل و طراحی خود را تغییر می دهند.

درب اتوماتیک گردان

با وجود تمام مزایا و کاربرد درب های اتوماتیک شیشه‌ای، اما این درب‌‌ها معایبی نیز دارند. اول اینکه این نوع درب‌‌ها قطعا نسبت به سایر درب‌ها قیمت بالاتری دارند. ممکن است به دلیل اتوماتیک بودن هزینه بالایی را در برداشته داشته باشد و بودجه زیادی را طلب کنند. همچنین به دلیل اینکه نصب و نگهداری این نوع درب‌ها نیازمند افراد متخصص است و علاوه بر آن نیاز به نگهداری دائمی دارند و هزینه‌های آن با نصب در تمام نمی‌شود، می‌توانند بسیار گران تمام شوند. از دیگر معایب این نوع درب این است که تمیز کردن آن‌ها سخت است. قسمت‌های داخلی آن‌ها به روغن‌کاری و تمیزکاری خاص نیاز دارد تا زنگ نزنند. همچنین لازم است طی مدت زمان مشخص خدمات، معاینات و رسیدگی لازم اعمال شود.

برای دریافت آخرین اخبار نوژان ایمیل خود را وارد نمائید

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه