ربات دو محور DuAxel ناسا برای اکتشافات فضایی

ربات دو محور DuAxel

شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنیم.

اشتراک گذاری:

Share on telegram
Share on whatsapp
Share on linkedin

ناسا به تازگی یک ربات خاص را معرفی کرده است که توانایی طی مسیرهای طولانی و عبور از موانع دشوار را دارد. این ربات دو محور می‌تواند از صخره‌ها بالا و پایین رفته و مناطق غیرقابل دسترس را مورد بررسی و تحقیق قرار دهد. چندی پیش ناسا این ربات را در صحرای موهاوی در کالیفرنیا با موفقیت آزمایش کرد تا قابلیت‌های آن را نشان دهد.

ربات DuAxel همان طوری که از نام آن بر می‌آید، از دو ربات تشکیل شده که هر کدام مثل یک محور یک خودرو عمل می‌کند. هدف DuAxel رفتن به دهانه آتشفشان‌ها، صخره‌های عمودی، گودال‌های عمیق، سراشیی‌های تند، حفره‌ها و سایر مناطق ناهوار بر روی سطح ماه، مریخ و کرات دیگر است.

مشخصات ربات دو محور DuAxel

طراحی مکانیزم این ربات جالب و هوشمندانه است. ربات دو محور DuAxel که توسط آزمایشگاه Jet Propulsion ناسا طراحی و ساخته شده است، از دو قسمت تشکیل شده است. یک قسمت نگهدارنده که در جای خود ثابت می‌ماند و یک قسمت متحرک که یک محور و دو چرخ دارد و از سراشیی‌های تند پایین می‌رود. قسمت متحرک از طریق یک کابل به بخش ثابت متصل می‌شود. این کابل وظیفه حمایت از بخش دوم و تامین برق آن را دارد. به این روش می‌توان به مناطقی دسترسی داشت که در غیر این صورت برای یک ربات غیرممکن بود.

محور فرودرونده ربات از موانع صخره‌ای و شیبدار عبور کرده و به صورت خودکار و هوشمند، محیط را شناسایی کرده و مورد مطالعه قرار می‌دهد. سپس به کمک کابل به قسمت دوم که نقش لنگرگاه (dock) را دارد بر می‌گردد. پس از آن دو قسمت ربات به هم متصل شده و به ادامه ماموریت خود می‌پردازد. هرچند که در حال حاضر ماموریت مشخصی برای ربات در نظر گرفته نشده است، اما فناوری‌های اصلی استفاده شده در آن ممکن است در آینده برای اکتشاف سیاره‌ها و اقمار منظومه شمسی مورد استفاده قرار گیرد.

نحوه عملکرد ربات دو محور duaxel

ربات دو محور DuAxel دارای سیستم پردازشی، ارتباطات رادیویی، دوربین و سنسور اینرسی (شتاب سنج) برای مکان‌یابی خودکار و عبور از موانع (Obstacle Avoidance) است. یکی از مزایای ربات دو محور این است که می‌تواند به عنوان بخشی از یک سیستم بزرگتر عمل کند. در واقع می‌توان تعداد مشخصی از این محورها را به یکدیگر متصل کرد و از آن برای حمل بارهای بیشتر یا دسترسی به مناطق عمیق‌تر استفاده کرد.

طراحی اولیه ربات DuAxel از سال ۱۹۹۹ شروع شد در همکاری با دانشگاه‌های Purdue، آرکانزاس و Caltech توسعه پیدا کرده است. به صورت مجزا ربات مشابهی نیز در دانشگاه مینه‌سوتا به نام scout ساخته شده است. مزایای اصلی ربات DuAxel شامل طراحی متقارن، قابلیت حرکتی ۳۶۰ درجه‌ای و توانایی حمل بار هم از جلو و هم از عقب می‌شود.

به گفته لورا کربر یکی از محققان ربات DuAxel، این ربات برای تحقیقات آینده بسیار امیدوارکننده است، چرا که دیگر مثل گذشته لازم نیست نگران ربات باشیم و از آن در برابر خطراتی مثل سقوط کردن یا واژگون شدن مراقبت کنیم.

برای دریافت آخرین اخبار نوژان ایمیل خود را وارد نمائید

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه